15 Aralık 2010 Çarşamba

Geleceğin Liderleri Toplandı


Geleceğin Liderleri Toplandı


Geleceğin dünyasına yön verecek olan diplomatları yetiştiren Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nın altıncısı dünyanın dört bir yanından gelen delegelerin katılımıyla Antalya’nın Kemer ilçesinde gerçekleşti.

Model Birleşmiş Milletler Türkiye Konferansı Birleşmiş Milletler temayüllerine göre üniversite ve lise çapında delegelerin katılımıyla düzenlenen bir organizasyondur. Bu konferansta çeşitli ülkelerden gelen delegeler Güvenlik Konseyi, Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi ve Hukuk Komitesi gibi farklı Birleşmiş Milletler organlarında dünyanın çeşitli meselelerine çözüm aramaktadırlar. Bu konferansın genel amacı gençlerin dünya sorunlarına ilgisini arttırmak ve görüşlerini sunmalarını sağlamaktır. Ayrıca bu konferansa katılan delegeler kendi uyruklarını taşımadıkları bir ülkeyi temsil ederler ve fikirlerini Birleşmiş Milletler prosedürleri çerçevesinde aktarırlar.

Bu sene içlerinde Amerika, Almanya, Pakistan, Nijerya, Hollanda, Çin Halk Cumhuriyeti, Azerbaycan, İngiltere, Fransa, Türkiye, Moldova, İran, Gürcistan, Hindistan, Sri Lanka, Belçika, Malezya, Mısır, İsrail, Ermenistan, Gana, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada ve Kenya’dan gelen delegelerin de bulunduğu 40 ülkenin geniş katılımıyla MUNTR 2010 Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta, nükleer serbest bölgelerin kurulması, diplomatik dokunulmazlık, yaşlanmanın toplum üzerindeki etkileri, dinsel haklar, Kıbrıs’taki politik durum, silahsızlanma, azınlık hakları, enerji güvenliği ve Süveyş Kanalı krizi gibi evrensel konulara çözüm arandı.

Birleşmiş Milletler ve farklı sponsorların desteğiyle düzenlenen bu konferansta, Okulumuzdan katılan 20 delege okulumuzu başarıyla temsil ettiler. Konferanstan sonra görüşlerini aldığımız okulumuz delegasyonu, düzenli ve uzun bir süredir çalışma yaptıklarını; konferanstan memnun ayrıldıklarını ve bundan dolayı başta MUNTR 2010 Genel Sekreteri İrem Tümer olmak üzere tüm sekretarya ve organizasyon takımına teşekkürlerini dile getirdiler. Ayrıca Ahmet Ulusoy delegasyonundan Muhammed Raşit Özmen konferans sonundaki kapanış seremonisinde "öne çıkan delege" ödülünü aldı. Zaman Gazetesi 21.03.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder